Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

TOROS

Smaakvolle wijnen uit Collio Friulano

Azienda Agricola Franco Toros is gevestigd in Cormons, in het hart van de Collio Friulano, een heuvelachtig gebied tussen Friuli en Slovenië dat zeer geschikt is voor wijnbouw dankzij het klimaat en de kwaliteit van de bodem. In feite hebben de Julische Vooralpen in het noorden, die de noordelijke koude luchtstromen beteugelen, de nabijgelegen Adriatische Zee die helpt om zowel dagelijkse als seizoensgebonden temperatuurschommelingen te beperken, en het terrein, bestaande uit mergel en zandsteen, dit ideale terroir gecreëerd. De familie Toros vestigde zich aan het begin van de vorige eeuw in Novali en sindsdien zijn verschillende generaties aan het roer van het bedrijf geslaagd. Maar het was Mario, de vader van de huidige eigenaar Franco, die de bedrijfsactiviteit had gericht op de wijnbouw die zich uitstrekte over alle 10 hectare van het landgoed.

Recentelijk heeft Franco de kelder volledig gerenoveerd, uitgerust met moderne apparatuur en een grote kamer uitgegraven met daar de eikenhouten vaten, waarbij plotselinge temperatuurschommelingen niet voor komen.

Nationale - en internationale waardering voor dit kleinschalige wijnhuis

Het assortiment wijnen wordt geproduceerd uit de typische wijnstokken van de regio, maar de drie meest interessante wijnen zijn Friulano, fijn en delicaat, Pinot Grigio en Pinot Bianco, twee superklassieke wijnstokken uit het gebied waar de naam Pinot staat voor 'kleine dennenappel ", die, mits verstandig gevinifieerd, verandert in een van de beste wijnen ter wereld. De druiven worden met de hand geplukt en met de grootste zorg behandeld. Smaak is het handelsmerk van zijn wijnen die worden geboren in een van de mooiste wijnbouwgebieden van Italië, de Collio. Hier, waar het microklimaat mild en bijzonder gunstig is en waar de bodem, plaatselijk "ponca" genoemd, bestaat uit mergel en zandsteen die voeding en mineraliteit garanderen, worden unieke wijnen geboren die in staat zijn om te verrassen door hun karakter en persoonlijkheid. Inmiddels zijn de wijnen van de Toros met succes de grenzen van Italië overgestoken en hebben ze welverdiende nationale en internationale erkenning gekregen.sitemap / contact / cookie instellingen / website ontwerp dotsolutions