Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Sandro Fay

Valtellina, top nebbiolo uit de Alpen

In het noorden van Lombardije aan de Zwitserse grens richtte in 1973 Sandro Fay een klein familiedomein op waar sinds 1998 ook de kinderen Marco en Elena een belangrijke rol in vervullen. Inmiddels bestaat het wijndomein uit 15 hectaren. Het overgrote deel van de wijnproductie is geconcentreerd in de Valgella sub-zone; één van de vijf sub-zones van de Valtellina Superiore DOCG.

De familie hecht veel belang aan de diversiteit van elke wijngaard en produceert dan ook verschillende cru's (single vineyards) als gevolg van de verschillende bodems en hoogtes.

In dit gedeelte van de Alpen groeit de autochtone nebbiolo druivensoort die plaatselijk chiavennasca wordt genoemd. De wijnstokken groeien op een hoogte tussen 350 en 900 meter. Door de steile hellingen is het noodzakelijk dat al het werk in de wijngaarden met de hand gebeurt. Dit is uiteraard zeer arbeidsintensief. De zorgvuldige aanpak en aandacht voor de druiven levert bijzonder goede wijnen op.sitemap / contact / website ontwerp dotsolutions