Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Passopisciaro

Passopisciaro zet de toon voor kwaliteitswijnen uit Sicilië

Andrea Franchetti, opgeleid als oenoloog en agronoom in Bordeaux, en eigenaar van het zeer succesvolle Tenuta di Trinoro in Toscane, arriveerde in 2000 op de Etna als een van de eerste moderne wijnproducenten die geloofde in de "renaissance" van deze unieke locatie. Daar vond hij zeventig tot honderd jaar oude wijnstokken op de noordelijke kant van de vulkaan. Hij wijdde zich vervolgens aan de restauratie en herbeplanting van een aantal van deze volledig verlaten terrasvormige wijngaarden.

Aanvankelijk produceerde hij op deze minerale bodem alleen de  bijna negentig jaar oude nerello druif, maar geleidelijk aan heeft hij prachtige nieuwe wijngaarden van in totaal 26 hectaren (75.000 flessen per jaar) in vijf zeer verschillende gebieden in de Guardiola zone tussen Randazzo en Castiglione succesvol opgezet en daarnaast ook andere druivensoorten toegevoegd als de herontdekte nerello mascalese, de chardonay en de petit verdot. De bodem bestaat uit verschillende soorten vulkanisch as. Deze minerale rijkdom gecombineerd met de verschillende hoogten (550 tot 1000 meter hoog) en licht creëren een zeer uniek groeimilieu voor kwaliteitswijnen uit Sicilië. 

Etna Rosso en Etna Bianco wines

Deze perfecte omstandigheden leveren uitermate frisse, fruitige en heldere wijnen op met een elegantie en volheid die vergeleken wordt met de grote wijnen uit de Bourgogne. Naast de Passobianco hebben wij uiteraard ook de Passorosso van het oogstjaar 2014 in ons assortiment. Deze prachtwijn ontving een uitzonderlijk hoge puntenscore van 97 van Vinous Media: 

Ian D'Agata:  Absolute knockout wine from a memorable vintage on Etna, this is most likely the beste Passorosso ever."sitemap / contact / cookie instellingen / Website door Webba