Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Guido Rivella

Nada FiorenzoGuido Rivella was ruim 40 jaar de vaste wijnmaker van Gaja

De wijnen van Guido Rivella kunnen in één woord worden samengevat: Perfectie. Niet zo verwonderlijk ook dat Rivella sinds 1970 als vaste wijnmaker van Angelo Gaja het een en ander weet over het maken van Barbaresco. Samen met Angelo Gaja heeft Guido Rivella de moderne Barbaresco geïntroduceerd.

Hoewel de azienda pas in 2010 werd opgericht, bezat de familie Rivella praktisch de hele Montestefano cru in Barbaresco gedurende de negentiende eeuw. Tegenwoordig komt 70% van hun druiven uit Montestefano, hoewel ze ook 0,5 ha leasen op Barbaresco's Fausoni cru in Neive van Silvia Rivella's schoonfamilie.

Guido's dochter, Silvia, runt een fantastische B&B waar de mooiste biologische en locale producten worden geserveerd. Slapen tussen de wijngaarden en boven de eeuwenoude wijnkelders is een droom die in dit gedeelte van de Piemonte werkelijkheid wordt.

Wijnstokken tussen de 40 en 60 jaar oud

De Rivella's voeren in augustus een groene oogst uit en laten 30-33% van de trossen achter om een volledige rijping aan te moedigen, wat niet moeilijk is, aangezien de meeste van hun wijnstokken tussen de 40 en 60 jaar oud zijn. De wijnen ondergaan vervolgens een gisting onder water, waarij nebbiolo's nobele tannines worden uitgelokt, gevolgd door affinamento in een barrique of tonneau met meerdere doorgangen en sommigen komen zelfs uit de kelder van Gaja. Een aspect dat uniek is voor de productie van Rivella is het feit dat ze elk van hun kleine pakketten afzonderlijk vinifiëren in roestvrijstalen vaten van 5-10 HL. Op deze manier kunnen ze elke site en het respectievelijke vintage profiel zo expliciiet mogelijk overbrengen door verschillende terroirs en hun producten niet met elkaar te vermengen.

 sitemap / contact / cookie instellingen / website ontwerp dotsolutions