Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Feudo Maccari

Wijngaarden op de vulkanische bodem van Sicilië

Feudo Maccari beschikt over 170 hectare landgoed met daarop een pension, een paar huizen, een proeverijkamer en natuurlijk een wijnkelder. 50 hectare bestaat uit wijngaarden, waarvan sommige meer dan 30 jaar oud. De wijngaarden zijn op verschillende bodems en op verschillende verhogingen in de Val di Noto ten oosten van Sicilië gesitueerd om een mooi evenwicht te behouden.

Op deze vruchtbare vulkanische bodem komt in de Nero d'Avola druivensoort de aard van dit bijzondere territorium het beste tot uitdrukking. Het is een druivensoort dat oude tradities herbergt, maar desalniettemin vandaag de dag zeer wordt gewaardeerd en daarbij tot één van de interessantste Siciliaanse variëteiten behoort. Tot de indrukwekkende karaktereigenschappen horen structuur, rondheid en rijkheid van het fruit en de capaciteit om langdurig in de kelder te worden bewaard. De wijnstokken zijn dicht op elkaar geplant wat zorgt voor hoge kwaliteit druiven en wijnen en is ideaal voor het hete, winderige klimaat. Door de dichte beplanting moeten de druiven met de hand geplukt worden wat een arbeidsintensief en kostbaar proces is.

De vruchtbare bodems van wit en zwart vulkanisch land brengen niet alleen een uitstekende kwaliteit druiven voort, maar produceren ook sinaasappelen, citroenen, cherrietomaten, olijven en diverse groenten.

Fruitige en frisse wijnen

De wijnen van Feudo Maccari zijn bijzonder fruitig en fris. Vooral de witte - en rosé wijnen komen goed tot hun recht bij een mooie lente- of zomerdag en zijn verrassend lekker. 

Feudo Maccari behoort tot het succesvolle domein van Tenuta Sette Ponti.sitemap / contact / cookie instellingen / website ontwerp dotsolutions