Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Ernesto Ruffo

Ernesto Ruffo winnaar van de Wine Style Awards 2018 in de categorie Italian Valpolicella Red

Ernesto Ruffo produceert samen met zijn zoon Leonardo (hiernaast op de foto) wijnen op ambachtelijke wijze (artisan wines). De wijnen kenmerken zich door een ongelooflijke kwaliteit en worden in zeer beperkte oplagen op de markt gebracht. De Amarone Valpolicella Riserva DOC 2007 heeft zelfs een oplage van slechts 684 genummerde flessen. Deze absolute kwaliteitswijn is zeer gewild en kan dan ook met recht een cultwijn worden genoemd. The Wine Connection heeft de bijzondere eer om deze unieke wijn voor Nederland te importeren en distribueren tezamen met de adembenemende Valpolicella Superiore Campogadis DOC 2012 en 2013 en Basaltico Rosso Veronese IGT 2015. Deze wijnen gunnen wij graag aan onze Nederlandse en Belgische klanten.

Top Amarone, Valpolicella Superiore en Basaltico

De druiven groeien op de hellingen van San Briccio op een bodem van vulkanisch basalt wat dit wijndomein een bevoorrechte uitzonderingspositie geeft op andere wijnproducenten afkomstig uit het Valpolicella gebied. Door de extreem goede drainage eigenschappen van de bodem en de beschutte locatie van de wijnstokken, kunnen in principe alle jaargangen een voortreffelijke Amarone en Valpolicella Superiore voortbrengen.

Bij de Amarone worden de druiven, voordat ze geperst worden, gedroogd in speciale drooghuizen om de druiven om te zetten in rozijnen en de suiker te concentreren wat de wijn meer alcohol en body geeft. Het donkere, dessert-achtige fruit wordt aangevuld met sterke zuren en een beetje bitterheid wat de wijn een sensueel karakter geeft. De productie van Amarone is erg arbeidsintensief, waardoor de prijzen hoger zijn dan in vele andere regio's.

Om de kwaliteit te waarborgen mag alleen een select groepje familieleden de druiven met de hand plukken om te voorkomen dat de druiven voortijdig breken. Deze zorgzame aanpak vind je ook terug in de manier waarop met de natuur en de wijngaarden wordt omgegaan, waarbij wordt afgezien van het gebruik van pesticiden. Als alternatief voor pesticiden worden insecten met lokstoffen (feromonen) in speciaal daarvoor opgehangen flessen gelokt.

Met veel passie worden, via klassieke - en traditionele productietechnieken, kleine hoeveelheden wijn geproduceerd, bestemd voor een klantenkring die in staat is om de ultieme kwaliteit te waarderen.sitemap / contact / website ontwerp dotsolutions