Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Corino

Uitzonderlijke kwaliteit Barolo en Barbera d'Alba

Wijnhuis Corino Giovanni uit Piemonte levert met o.a. drie schitterende Barolo's en een heerlijke Barbera d"Alba een belangrijke bijdrage aan ons assortiment. Corino is een echt famillebedrijf waarvan de historie van het domein terug gaat tot 1952. Sinds 2005 staat Giuliano Corino (zoon van Giovanni) met zijn vrouw Stefania aan het hoofd van deze gerenommeerde azienda agricola nabij het stadje La Morra in de Barolo. Het wijnhuis telt 9 hectare wijngaarden en realiseert een jaarlijkse productie van circa 50.000 flessen. 

Biologische wijnen met 50% minder sulfiet

De filosofie van het bedrijf is gebaseerd op een aantal fundamentele principes. De eigenaren dragen nadrukkelijk uit dat elke wijn die zij produceren - van eenvoudig tot complex - aan dezelfde hoge kwaliteitseisen moet voldoen. Dit gaat samen met aandacht en zorg voor de wijngaarden en respect voor en behoud van de omringende natuur. Om deze reden worden er geen pesticiden en kunstmatige meststoffen gebruikt. De alcoholische fermentatie gebeurt spontaan, zonder toevoeging van gisten en de wijnen worden niet gefilterd. Bij de botteling ligt het sulfietniveau normaliter 50% lager dan de Italiaanse wet maximaal toe staat. 

Wij hebben veel respect voor deze sympathieke, hardwerkende familie die niet alleen heel verantwoorde maar ook verrukkelijke kwaliteitswijnen voortbrengt.

 sitemap / contact / website ontwerp dotsolutions