Vind uw wijn

Filter op Soort

Filter op Wijnproducent

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Foto weergaveLijst weergave
  • Gekozen filters:

Cerbaiona

 

Uitgelezen wijnen voor de echte Brunello liefhebber

Ik ben al vele jaren liefhebber van Cerbaiona wijnen en een persoonlijke ontmoeting met Matthew Fioretti kon dan ook niet uitblijven. Hij is één van de eigenaren van het landgoed Cerbaiona dat prachtig gelegen is aan de rand van een heuvel net ten oosten van Montalcino. Al snel werd mij duidelijk dat passie en toewijding om kwaliteitswijnen te produceren en de bijzondere locatie er verantwoordelijk voor zijn dat juist op deze plek Brunello's van de hoogste kwaliteit vandaan komen. Zo werd maar liefst 100 punten aan het oogstjaar 2010 toegekend door wijncriticus Antonio Galloni . Ook andere jaargangen halen respectabele scores van 95 en 96 punten.

De cultusproducent Cerbaiona heeft een relatief kleine wijngaard waar de druiven met de hand geplukt worden en waarvan de bodem van oudsher bekend staat als bijzonder geschikt voor de groei van de sangiovese druif en daarmee geschikt voor een cru wijngaard.

Een exclusieve Toscaanse cultwijn

De wijnen zijn niet wijdverspreid maar worden zeer gewaardeerd door de echte Brunello liefhebber en insiders. Een ideale wijn voor verzamelaars om in een kelder verder te laten rijpen. Het is met recht een exclusieve Toscaanse wijn te noemen. Naast de Brunello di Montalcino is de Rosso di Montalcino ook een prachtige wijn en zeer aanbevelenswaardig.sitemap / contact / cookie instellingen / Website door Webba