Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Onze wijnen uit de streek Sicilië

thewineconnection-streken-sicilie-detail

Sicilië is het grootse eiland in de Middellandse zee en behoort tot de grootste wijnproducenten van Italië. Het is een interessante wijnregio die volop in beweging en ontwikkeling is. 

De enorme variatie van Sicilië

Aan het eind van de jaren tachtig van de vorige eeuw voltrok zich op Sicilië een ware wijnrevolutie. De wijnbouw werd gemoderniseerd en wijnproducenten experimenteerden volop. Men ontdekte dat Sicilië rijk is aan microklimaten en dat het eiland uiteenlopende bodemsoorten heeft, waarbij bepaalde gebieden bijzonder geschikt zijn voor een bepaalde druivensoort. Deze enorme variatie is niet onopgemerkt gebleven en heeft er inmiddels voor gezorgd dat grote wijnhuizen uit belangrijke wijngebieden zoals Toscane en Piemonte hier actief zijn. Nieuwe druivenrassen werden aangeplant zoals cabernet sauvignon, merlot, syrah en zelfs chardonnay. Sommige producenten keren echter weer terug naar de traditionele lokale druiven als nero d’Avola, grillo, inzolia, frappato en malvasia om het kenmerkende typische Italiaanse karakter weer aan de wijnen terug te geven.

De Etna wines

De Etna is een veelbelovende wijnstreek waar veel gepassioneerde wijnmakers en investeerders actief zijn. Er worden druivenrassen aangeplant die al eeuwen in de contreien groeien, zoals nerello mascalese en nerello cappuccio. Deze beide druivensoorten leveren de beste wijn als ze in een koel klimaat groeien met flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De vulkanische as, lava, puimsteen en dergelijke die de Etna geregeld uitspuwt, zorgen voor een zeer diverse samenstelling van de bodem die vol unieke voedingsstoffen zit voor de druiven. Dit terroir proef je duidelijk terug in de Etna wines. De wijngaarden zijn verdeeld in percelen die men contrade noemt wat iets weg heeft van de Bourgogne streek. Sommige wijngaarden hebben druivenstokken van meer dan 80 jaar oud.

Klimaat: Langs de kust een mediterraan klimaat, warm en droog. In het binnenland en in de heuvels een gematigder en iets vochtiger klimaat. Hete winden zoals de scirocco kunnen schade aan de wijnstokken aanrichten.
Totale oppervlakte wijngaarden: 106.203 hectare
Wijnproductie: 4,5 miljoen hectoliter
Kwaliteitsindeling: Van de productie is 4% verdeeld over 1 DOCG en 23 DOC’s, 67% is IGT en 29% is tafelwijn

Onze wijnen uit de streek Sicilië

Terug naar Streken pagina Bekijk al onze wijnen


sitemap / contact / cookie instellingen / hoger in Google dotsolutions