Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Onze wijn uit de streek Lombardije

De wijnprovincie Lombardije (Lombardia) met als centrum Milaan grenst aan Zwitserland. De wijnbouw neemt een bescheiden plaats in vergeleken met de omliggende wijngebieden als Piemonte, Trentino en Veneto. Dit komt omdat de wijnbouw in dit gebied nogal versnipperd is over een paar streken die zich bevinden aan de randen van het gebied. Desalniettemin beschikt deze provincie over drie schitterende wijnstreken: Valtellina met nebbiolo, Olterepò Pavese met pinot nero en enige witte druivensoorten en Riviera de Garda Bresciano met druiven als gropello, sangiovese en marzemino. 

Mooie wijnen uit Valtellina gemaakt van nebbiolo

In het noordwesten vinden we in de wijnstreek Valtellina wijn die gemaakt wordt van de nebbiolo druif, bekend van de fameuze Barolo wijnen uit Piemonte. Deze wijnstreek onderscheidt zich duidelijk van de rest. Het is een relatief klein gebied waar een paar wijnproducenten kwalitatief hoogwaardige wijnen maken. De bodem in de bergen en heuvels bestaan vooral uit kalksteen, leisteen en glaciale afzettingen. De wijnen hebben door deze bodem een geheel eigen persoonlijkheid; lichtere wijnen, hogere zuren, frisheid en fruit.

Lombardije kent DOCG's, te weten Valtellina Superiore, Franciacorta en Sforzato di Valtellina. 

Klimaat: varieert van een (gematigd) landklimaat in de heuvels en bergen, tot een mediterraan klimaat bij de meren (Garda, Como, Maggiore)
Totale oppervlakte wijngaarden: 26.950 hectare
Wijnproductie: 1,42 miljoen hectoliter
Kwaliteitsindeling: Van de productie is 55% verdeeld over 5 DOCG's en 22 DOC's, 31% is IGT en 14% is tafelwijn

Onze wijn uit Lombardije

Terug naar Streken pagina Bekijk al onze wijnen


sitemap / contact / cookie instellingen / webhosting dotsolutions