Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Streken

thewineconnection-streken-toscane

Toscane

Het lieflijke en heuvelachtige landschap van Toscane met zijn typische cipressen spreekt bij velen tot de verbeelding. Dit landschap is niet alleen prachtig om te zien maar herbergt ook de ideale omstandigheden om kwaliteitswijnen te maken. Toscane produceert samen met Piemonte de hoogste kwaliteit wijn, waarvan een aantal zelfs tot de beste van de wereld behoren.

thewineconnection-streken-piemonte

Piemonte

Piemonte wordt bijna geheel omringt door de Alpen en grenst aan Zwitserland en Frankrijk. De letterlijke betekenis van Piemonte is “aan de voet van de berg”. Piemonte is een van de rijkste gebieden van Italië. Grote wijnen als Barolo en Barbaresco komen hier vandaan. De kwaliteit ligt zeer hoog en maar liefst 92% bestaat uit kwaliteitswijn.

 

 

thewineconnection-streken-veneto

Veneto

Veneto is een welvarende regio. De wijnindustrie speelt een grote economische rol en Veneto heeft de grootste wijnproductie van Italië. In Verona vindt jaarlijks de Vinitaly, een van de belangrijkste wijnbeurzen van Europa, plaats. De wijnbouw gaat terug tot rond de zesde eeuw v.C. en is waarschijnlijk door de Etrusken aan de lokale bevolking overgebracht.

thewineconnection-streken-sicilie

Sicilië

Aan het eind van de jaren tachtig van de vorige eeuw voltrok zich op Sicilië een ware wijnrevolutie. De wijnbouw werd gemoderniseerd en wijnproducenten experimenteerden volop. Men ontdekte dat Sicilië rijk is aan microklimaten en dat het eiland uiteenlopende bodemsoorten heeft, waarbij bepaalde gebieden bijzonder geschikt zijn voor een bepaalde druivensoort.

Masut da Rive wijngaard 500 p

Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia is een autonome regio in het noordoosten van Italië met een oppervlakte van 7844 km² en ongeveer 1.180.000 inwoners. De regio grenst aan de regio Veneto, de republieken Oostenrijk en Slovenië en aan de Adriatische Zee. De hoofdstad van de regio is Triëst.


sitemap / contact / cookie instellingen / web applicaties dotsolutions