Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Cerbaiona

In 1977 kocht Diego Molinari en zijn vrouw een stuk land met een huis uit de 17e eeuw aan de rand van een heuvel iets ten zuiden van Montalcino. Geïnspireerd door Bioni-Santi plantte hij een deel van zijn wijngaard aan met druivenplanten van Biondi-Santi. Het overige deel van de wijngaard beplantte hij met het typisch Toscaanse druivenras de sangiovese grosso. De eerste wijn die hij op de markt bracht was in 1985. De heuvel en de grond van zand en klei bleken geschikt te zijn om topwijnen voort te brengen. Een echte Cru eigenschap. 

De wijnen van het wijnhuis Cerbaiona, de Brunello di Montalcino en de Rosso di Montalcino, waren al snel op topniveau en kregen langzaam aan internationale bekendheid. Diego Molinari heeft de basis gelegd om wijnen te produceren van uitzonderlijke kwaliteit.

Cerbaiona wijnen

Van Diego Molinari naar eigenaren Gary Rieschel en Matthew Fioretti

In 2015 is het wijnhuis Cerbaiona verkocht aan Gary Rieschel en Matthew Fioretti. De nieuwe eigenaren zijn voortvarend te werk gegaan. Als eerste zijn ze overgestapt op biologische wijnbouw. Daarna hebben zij zich toegelegd op de renovatie en vernieuwing van de kelders. De verwachting is dat de kelders in de loop van 2018 operationeel zullen zijn. Verder zijn de wijngaarden uitgebreid met nieuwe aanplant. Dit gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Matthew Fioretti. Als managing director is hij nauw betrokken bij de praktische uitvoering van alle projecten. Met deze investeringen wil Cerbaiona verder doorgroeien en het kwaliteitsniveau nog verder opvoeren voor zo ver dit al mogelijk is. De Brunello dit Montalcino 2010 kreeg van wijncriticus Antonio Galloni immers maar liefst 100 punten! Ook de overige oogstjaren scoren bijzonder hoog.

Bij Cerbaiona wordt met hart en ziel gewerkt. Een sterke ambitie drijft hen om topkwaliteitswijnen te produceren en dit proef je terug in de weelderige wijnen die zich kenmerken door een prachtige structuur en complexiteit.

Top Brunello di Montalcino voor de echte Brunello liefhebber

De Brunello di Montalcino van het wijnhuis Cerbaiona behoort tot de absolute top en wordt internationaal door wijnliefhebbers en wijncritici zeer hoog aangeschreven. Ook de Rosso di Montalcino is van een bijzonder hoog niveau en kan zich meten met menige Brunello.The Wine Connection is er in geslaagd om als exclusief importeur nu ook de Nederlandse markt te bedienen met deze bijzonder mooie Toscaanse wijnen.

Wijn bestellen bij The Wine Connection

The Wine Connection importeert unieke Italiaanse kwaliteitswijnen die hoog aangeschreven staan maar in Nederland niet of zeldzaam verkrijgbaar zijn. Via onze webshop kunt u in het bezit komen van deze bijzondere wijnen. U kunt per meerdere flessen of per fles bestellen. Wilt u vooraf advies of informatie dan staan wij u graag te woord. 

 


sitemap / contact / cookie instellingen / website ontwerp dotsolutions