Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

 

Le Ripi klein formaatBiodynamische top Brunello di Montalcino

De Brunello di Montalcino wijnen van het wijnhuis Podere Le Ripi behoren tot de absolute topwijnen uit Toscane. Francesco Illy is eigenaar van dit 54 hectare grote prachtige landgoed dat bestaat uit bos, olijfbomen en wijngaarden. Hij behoort tot de wereldberoemde Illy familie die hoge kwaliteit espresso koffie produceert. Dit streven naar excellentie vind je ook terug in de uitzonderlijk hoge kwaliteit wijnen van dit wijnhuis.

Specifiek terroir zorgt voor Toscaanse topwijnen met eigen karakter

De biodynamische benadering, in afwezigheid van chemische interventies, laat de druivenplanten op de meest natuurlijke manier groeien. De omringende bloemen, kruiden en andere organismen worden behouden en vormen onderdeel van het proces. Op deze manier kunnen ze de authenticiteit van de bodem, het microklimaat en de druivensoorten van Podere Le Ripi uitdrukken.

De wijnen zijn, ongeacht de druivensoort, zelfs in verschillende jaargangen herkenbaar omdat ze specifieke eigenschappen ontwikkelen - in het aroma en in de structuur - die nauw verbonden zijn met dit terroir.

Podere le Ripi boekt succes met uniek concept in zijn Bonsai-wijngaarden

Door het besluit om geen kunstmest te gebruiken was Illy genoodzaakt een concept te bedenken waarbij de wortels van de planten op een zo snel mogelijke manier in de diepte van de bodem zouden groeien om daar de minerale voedingstoffen op te kunnen nemen.

Hij plantte vervolgens de druivenplanten zeer dicht bij elkaar, zodat de wortels genoodzaakt waren zo diep mogelijk de grond in te gaan. De wortelcompetitie van de Bonsai implantaten zorgt ervoor dat de wortels van de planten in een paar jaar groei meer dan drie meter diep kunnen worden. Dit is uitzonderlijk omdat dit in het algemeen vele jaren langer duurt.

Na de oogst in 2007 kwam in  2010 de eerste Bonsai wijn op de markt en wijnkenners konden niet geloven dat een dergelijke jonge wijn zo goed kon zijn.

Hoge wijnscores voor de wijnen van Podere Le Ripi

Bij de Bonsai beplantingsmethode was hij een voorloper en ook vandaag de dag worden regelmatig bodemonderzoeken en testen gedaan, waarbij op een diepte van 3,5 meter gekeken wordt naar de constitutie van de bodem. Dit alles om de kwaliteit van de wijnen nog verder te verbeteren.

Dat deze aanpak niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de hoge scores die worden behaald, zoals voor de bijzonder mooie wijnen Lupi e Sirene Brunello di Montalcino Riserva van het oogstjaar 2008: Falstaff - 95 punten en het oogstjaar 2010: James Suckling - 95 punten, Monica Larner - 94 punten


sitemap / contact / cookie instellingen / webdesign dotsolutions