Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Passorosso Passopisciaro

De Passorosso DOC 2014 van Passopisciaro is de absolute Etna topwijn uit Sicilië. Deze prachtige rode wijn Passorosso scoorde uitzonderlijk hoog met maar liefst 97 punten (Vinous Media). 

Andrea Franchetti is niet alleen de zeer succesvolle eigenaar van het gerenommeerde wijnhuis Tenuta di Trinoro in Toscane, maar hij bezit ook 26 hectaren wijngaarden op Sicilië. Hij is in Bordeaux opgeleid als oenoloog en agronoom en heeft zich als een van de eerste moderne wijnproducenten toegelegd op de herwaardering van de wijngaarden op de Etna in Sicilië.

Topwijn Passorosso van het wijnhuis Passopisciaro / Vini Franchetti

Toen hij in 2000 arriveerde op de Etna zag hij grote potentie in de verlaten wijngaarden die hij aan de noordelijke kant van de Etna aantrof. Hij vond er wijnstokken van maar liefst 70 tot 100 jaar oud. In eerste instantie produceerde hij alleen de 90 jaar oude nerello druif. Later voegde hij ook de herontdekte nerello mascalese, de chardonnay en de petit verdot druivensoorten toe. De zorgvuldige restauratie en herbeplanting brachten de wijngaarden weer tot leven en bloei. Passopisciaro is inmiddels uitgegroeid tot een wijnhuis dat Siciliaanse topwijnen voortbrengt met ongekend hoge scores.

De wijnen van Passopisciaro worden vanwege hun frisse, fruitige smaak en hun volheid en elegantie vergeleken met de grote wijnen uit de Bourgogne.

Etna wijnen van Passopisciaro

De Passorosso 2014 en de Passobianco 2015 van het wijnhuis Passopisciaro zijn Etna wijnen van grote klasse. De ligging van de wijngaarden is in grote mate verantwoordelijk voor de uitzonderlijk goede kwaliteitswijnen. De wijngaarden van Passopisciaro bevinden zich op grote hoogte (tussen 550 en 1000 meter) boven zeeniveau. De temperatuur is overdag 15 graden Celsius lager dan de temperatuur aan de kust. Dit zorgt in combinatie met veel zon, een koel briesje en erg koude nachten in september en oktober voor een optimaal klimaat.

Het terroir is ook een belangrijke factor voor het succes van Passopisciaro. De bodem heeft een samenstelling van verschillende soorten vulkanisch as dat rijk is aan mineralen. De vruchtbare bodem, de ligging van de wijngaarden en het licht vormen een perfecte combinatie voor deze unieke Etna wijnen.

Bestel Passorosso Etna wijn uit Sicilië

Deze heerlijke Passorosso wijn uit Sicilië is een volle wijn met krachtige aroma’s van sandelhout en fruit. Deze Siciliaanse wijn is gemaakt van de authentieke nerello mascalese druif. Het wijnjaar 2014 was voor Sicilië een uitstekend productiejaar. De  groeicondities waren excellent vanwege de vele zonneschijn.

De Passorosso DOC 2014 van Passopisciaro is door internationale critici uitzonderlijk hoog beoordeeld. Een unieke en bijzonder mooie wijn die niet mag ontbreken in uw collectie. Bestel deze wijn eenvoudig in onze webshop. Per fles bestellen is uiteraard ook mogelijk.

 

 


sitemap / contact / cookie instellingen / hosting dotsolutions