Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Fattoria La Massa

Fattoria La Massa is gevestigd in het Toscaanse dorpje Panzano dat midden in de Chianti ligt. In dat dorpje zijn veel bekende wijnproducenten die goede Chianti’s maken. La Massa is de enige wijnproducent in Panzano die geen Chianti produceert. Ze produceren namelijk IGT wijnen van hoog niveau namelijk Giorgio Primo en La Massa Rosso.  De man achter Fattoria La Massa is Giampaolo Motta. Een man met een eigen visie die, geïnspireerd door de Bordeaux wijnstreek waar hij een aantal jaren gewerkt heeft, internationaal hoog aangeschreven wijnen produceert. Deze kwaliteitswijnen worden geschonken in de beste restaurants in Parijs.

Wijnen van Fattoria La Massa

Traditionele druivenrassen merlot en cabernet sauvignon

In dit gedeelte van Chianti werd 400 jaar geleden al wijn gemaakt van merlot en cabernet sauvignon. De Toscaanse groothertog Cosimo di Medici vaardigde in 1716 een decreet (bando) over het wijngebied uit waarin deze druiven genoemd werden. La Massa zet deze traditie voort.

Twintig jaar geleden heeft Giampaolo Motta op zijn land een gedetailleerd wetenschappelijk bodemonderzoek laten uitvoeren om de verschillende bodemsoorten in kaart te brengen. Met de resultaten van het onderzoek en rekening houdend met het microklimaat heeft hij de druivenrassen merlot, cabernet sauvignon, petit verdot, sangiovese en allicante daar aangeplant waar de druiven het beste tot zijn recht komen. Daarbij heeft hij de dichtheid van de planten vergroot. De opbrengst is verlaagd en dat komt ten goede aan de kwaliteit van de wijn. Giacomo Tachis, de uitvinder en maker van Sassicaia zei: “de wijnstok geeft de beste druiven tussen leven en dood”. Een visie die Motta geheel kan onderschrijven.

Nieuwe wijnkelder

Sinds 2016 heeft La Massa een nieuwe futuristische wijnkelder. Deze is door niemand minder dan architect Bernard Mazieres ontworpen. Mazieres is een bekende architect die ook de kelders heeft ontworpen van Chateau Latour, Chateau Petrus en Mouton Rothschild. Niet de eerste de beste. Een prachtige kelder die zeer efficiënt is ingedeeld. Een gedeelte van de kelder lijkt op het interieur van de Ferrari en een ander deel op de V12 motor ervan. Het is een vlekkeloos schone ruimte. Er is zelfs airconditioning in de ruimte waar de druiven op de selectietafels worden gelegd.

Giorgio Primo en La Massa Rosso kopen

De schitterende Giorgio Primo en La Massa Rosso wijnen van Fattoria La Massa zijn verkrijgbaar bij The Wine Connection. Hier vindt u unieke wijnen die internationaal hoog aangeschreven staan maar voorheen in Nederland niet of zeldzaam verkrijgbaar waren. Via onze webshop kunnen wijnliefhebbers deze bijzondere wijnen nu ook in Nederland inkopen. U kunt uw bestelling of telefonisch of via het contactformulier doorgeven. Wilt u vooraf advies dan is dit zeker ook mogelijk.

 


sitemap / contact / cookie instellingen / website hosting dotsolutions