Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Ernesto Ruffo

De wijnen van het wijnhuis Ernesto Ruffo kenmerken zich door een uitzonderlijke kwaliteit en worden in beperkte oplagen op de markt gebracht. De Amarone Valpolicella Riserva DOC 2007 heeft zelfs een oplage van slechts 684 genummerde flessen. Deze wijn is zeer gewild en kan dan ook met recht een cultwijn worden genoemd. The Wine Connection heeft de bijzondere eer om deze unieke wijn voor Nederland te importeren tezamen met de adembenemende Valpolicella Superiore Campogadis DOC 2012.

Selectie en toewijding garanderen excellente kwaliteit

De druiven groeien op de hellingen van San Briccio op een bodem van vulkanisch basalt wat dit wijndomein een bevoorrechte uitzonderingspositie geeft op andere wijnproducenten afkomstig uit het Valpolicella gebied. De extreem goede drainage eigenschappen van de bodem en de beschutte locatie van de wijnstokken, zorgen er voor dat in principe alle jaargangen een voortreffelijke Amarone en Valpolicella Superiore voortbrengen.

Bij de Amarone worden de druiven, voordat ze geperst worden, gedroogd in speciale drooghuizen om de druiven om te zetten in rozijnen en de suiker te concentreren wat de wijn meer alcohol en body geeft. Het donkere, dessert-achtige fruit wordt aangevuld met sterke zuren en een beetje bitterheid wat de wijn een sensueel karakter geeft. De productie van Amarone is erg arbeidsintensief, waardoor de prijzen hoger zijn dan in vele andere regio's.

Artisan Wines uit Veneto

Om de kwaliteit te waarborgen mag alleen een select groepje familieleden de druiven met de hand plukken om te voorkomen dat de druiven voortijdig breken. Deze zorgzame en ambachtelijke aanpak vind je ook terug in de manier waarop met de natuur en de wijngaarden wordt omgegaan, waarbij wordt afgezien van het gebruik van pesticiden. Als alternatief voor pesticiden worden insecten met lokstoffen (feromonen) in speciaal daarvoor opgehangen flessen gelokt. Met veel passie worden, via klassieke- en traditionele productietechnieken, kleine hoeveelheden wijn geproduceerd bestemd voor een klantenkring die in staat is om de ultieme kwaliteit te waarderen.

Deze uiterst zeldzame maar internationaal zeer gewilde wijnen zijn exclusief via de webshop van The Wine Connection te bestellen.


sitemap / contact / cookie instellingen / website ontwerp dotsolutions