Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Barolo

De Barolo wordt de koning van de wijnen genoemd. Deze volle en krachtige rode wijn komt uit Italië van de streek Piemonte. Het wordt gemaakt van de nebbiolo druif, één van ’s- werelds beste druiven. Een eeuwenoude druif die al in 1268 in een document genoemd werd. De nebbiolo is een druif die het terroir in het glas overbrengt en terroir is een combinatie van bodem, microklimaat en ligging van de wijngaard. Het geeft een eigen karakter aan de wijn. Door de zuren, tannine en houtrijping kan de wijn goed ouderen.

Bekijk de Barolo's van Corino

Sinds 1980 gekwalificeerd

De Barolo heeft complexe aroma’s en smaken en behoort tot de top van de Italiaanse wijnen. De wijn wordt in een klein aantal gemeentes geproduceerd. De wijnen in La Morra en Barolo zijn wat zachter en fruitiger en kunnen relatief jong al gedronken worden. De Barolo’s van Monforte d’Alba en Serralunga d’Alba zijn voller en steviger en hebben meer tijd nodig om op dronk te komen.

Barolo is sinds 1980 DOCG gekwalificeerd. DOCG staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita, wat betekent dat de herkomstbenaming gecontroleerd en gegarandeerd is. De wijn moet minimaal 38 maanden rijpen, waarvan 18 maanden op hout. De Riserva moet minimaal 62 maanden rijpen, waarvan 18 maanden op hout.

De Barolo’s van Corino

Sinds 2017 voert The Wine Connection de wijnen van het wijnhuis Corino. Ze zijn gevestigd nabij het stadje La Morra en beschikken over wijngaarden die vanwege hun situering in staat zijn om topwijnen voort te brengen. Dit resulteert in schitterende wijnen en vooral de Barolo’s van Corino zijn bijzonder mooi. Dit wijnhuis werkt met een duidelijk doel: Goede wijnen produceren met respect voor de natuur en de mens. Corino heeft nauwe banden met producent Elio Altare. Altare is een bekende producent van kwaliteitswijnen en heeft Corino regelmatig geholpen en geadviseerd om de wijnen tot een hoger niveau te brengen. Het resultaat mag er zijn. De wijnen van Corino scoren internationaal zeer goed.

De Barolo’s van Corino Giovanni kenmerken zich door het vele fruit; kers, framboos, aardbei en pruim. De wijnen zijn vol, complex, geconcentreerd, verfijnd en hebben diepgang.

Barolo del Commune di La Morra DOCG 2013 is een mooie rijke wijn met veel fruit, chocolade en hout. Deze elegante wijn met zijn zachte tannine is goed in harmonie. James Suckling waardeerde deze Barolo met 92 punten.

Barolo Giachini DOCG 2013 is een Cru. De Giachini wijngaarden liggen perfect om een hele goede wijn te kunnen produceren. De wijn kenmerkt zich door heerlijke fruittonen, elegantie, verfijning, nuances, complexiteit en een lange afdronk. Bewaar de wijn nog een paar jaar in de kelder en u drinkt een prachtige wijn. James Suckling kende deze wijn maar liefst 95 punten toe.

Barolo wijn bestellen

Bij The Wine Connection heeft u de garantie dat u wijnen van hoge kwaliteit bestelt. Heeft u hulp nodig met het vinden van de juiste wijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 


sitemap / contact / cookie instellingen / webapplicatie dotsolutions