Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Wijnmakersdiner Montemercurio

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei was Irene Lesti van het wijnhuis Montemercurio uit Montepulciano bij ons te gast voor een masterclass en wijnmakersdiner. Zij verzorgde een interessante en levendige masterclass over dit beroemde wijngebied waar de prachtige Vino Nobile vandaan komt.

Waar kon zij dit beter doen dan bij restaurant Avalon Wijn en Spijs dat onlangs in De Gelderlander nog uitgeroepen is tot "The place to be voor iedere wijnliefhebber". Op deze prachtige locatie in De Steeg konden de gasten genieten van onze wijnproeverij met unieke Italiaanse wijnen, de masterclass en aansluitend het wijnmakersdiner waarbij de mooie wijnen van Montemercurio geschonken werden.

 

Wijnproeverij

De wijnen van de volgende wijnhuizen (naast Montemercurio) kon iedereen uitgebreid proeven:

Masterclass Montemercurio

Het wijnhuis Montemercurio is met recht een rijzende ster te  noemen. De biologisch gecertificeerde wijnen afkomstig van wijnstokken van 60 jaar oud zijn zeer smaakvol en hebben diepgang. Montemercurio heeft een duidelijke filosofie waarbij grote waarde wordt gehecht aan de traditionele manier van wijn maken waarbij de wijn alle tijd krijgt om tot volle rijping te komen.

Wijnmakersdiner bij Avalon Wijn en Spijs

De naam zegt het al: Avalon Wijn en Spijs. Chef Martine van Zeventer zoekt naar combinaties van wijn en spijs die het beste in beide naar boven brengen. Hiervoor gebruikt Martine uitsluitend producten van goede kwaliteit, uit het seizoen, liefst van locale, kleinschalig werkende producenten.

Zij heeft een heerlijk 3-gangen diner bereid dat perfect was afgestemd op de wijnen van Montemercurio.

 

 

 


sitemap / contact / website hosting dotsolutions