Vind uw wijn

Daarom bestelt u bij ons

  • Exclusieve wijnen
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Ook voor horeca

Klantenservice

Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Barbaresco DOCG uit Piemonte

Barbaresco is een bijzonder prestigieuze rode wijn en met zijn superieure kwaliteit officieel erkend door de Italiaanse wet. In 1966 werd de Barbaresco een DOC-wijn en in 1980 kreeg het de kwalificering DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita; een certificaat van gegarandeerde en gecontroleerde herkomst). Dit is het hoogste kwaliteitskeurmerk in Italië.

Barbaresco wordt gemaakt van de nebbiolo druivensoort die wordt verbouwd in de zonnige, heuvelachtige wijngaarden van de Piemontese dorpen Barbaresco, Treiso en Neive in de provincie Cuneo, evenals in San Rocco Seno d ’Elvio in de buurt van Alba.

Er is 682,26 hectare gewijd aan nebbiolo in het gebied, dat gemiddeld 4.455.000 flessen Barbaresco per jaar produceert.

De mooiste wijnen uit Alba, Barbaresco, Neive en Treiso

Het oorsprongsgebied van Barbaresco bestaat uit slechts 4 gemeenten: Alba (alleen voor het gehucht San Rocco Seno d'Elvio, aan de rechterkant van de beek), Barbaresco, Neive en Treiso voor de hele gemeente.

Er zijn ook limieten voor hoogte en blootstelling die de meest geschikte gebieden aangeven. Het is verboden om druivenstokken in het noorden te planten, evenals in de valleien en in de vlakke landen.

De 763,19 hectare die het productiegebied vormen, zijn als volgt verdeeld: 249,19 hectare in Barbaresco, 280,62 hectare in Neive, 46,49 hectare in San Rocco Seno d'Elvio en 186,89 hectare in Treiso.

De geologie van het Barbaresco gebied

De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende mergel, sedimentaire afzettingen die naar de oppervlakte klommen met de geleidelijke opheffing van de oorspronkelijke zeebodem die het Po-bekken bedekte.

Hoewel het Barbaresco-gebied homogeen is, kan het volgens de heersende grondsoorten in twee delen worden verdeeld.

De bodems van Treiso, San Rocco Seno d'Elvio en Neive, ten zuiden van het stadscentrum, behoren tot de "Formaties van Lequio" (Tortoniano-Serravalliano), gekenmerkt door lagen compact grijs mergel afgewisseld met zandlagen.

De bodems van Barbaresco en het deel van Neive dat tegen Barbaresco leunt, behoren tot de "Marne van Sant'Agata Fossili" (Tortoniano), gekenmerkt door kalkachtig blauwachtige mergel.

Gezochte Barbaresco wijnen verkrijgbaar bij The Wine Connection

De Barbaresco wijnen die The Wine Connection in haar assortiment heeft behoren tot de top van de Piemonte wijnen. Ze zijn afkomstig van de wijnhuizen Guido Rivella, die meer dan 40 jaar lang de vaste wijnmaker van Gaja is geweest en het wijnhuis Nada Fiorenzo, wiens Barbaresco door wijncriticus Antonio Galloni als een briljante wijn is omschreven.

Nada Fiorenzo Barbaresco

Proefnotities

Rood-granaat met oranje accenten; etherisch, intens en aangenaam parfum; droge, volle en delicate, fluweelzachte smaak, juiste tannines.


sitemap / contact / cookie instellingen / Website door Webba